ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η εταιρεία μας συμμορφώνεται πλήρως με τον κανονισμό (EE) 2016/679 όπως εφαρμόζεται στην Ελλάδα δυνάμει του Ν. 4624/2019, ως ακολούθως :

Α. Η Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας μας ορίζει τα εξής:
 Nα ενημερώνουμε τους πελάτες μας για τα ακόλουθα :
  • Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε βασιζόμενοι στην μεταξύ μας σχέση πελάτη, μέσω της χρήσης της ηλεκτρονικής μας σελίδας
  • Από πού λαμβάνουμε τα δεδομένα
  • Τι κάνουμε με αυτά τα δεδομένα
  • Πώς αποθηκεύουμε τα δεδομένα
  • Σε ποιον διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε αυτά τα δεδομένα
  • Πώς αντιμετωπίζουμε τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας
  • Πώς συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες προστασίας των δεδομένων
Όλα τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Β. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε
Προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με εσάς και μας επιτρέπει να σας αναγνωρίζουμε, όπως το όνομα, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τα στοιχεία πληρωμής και οι πληροφορίες που σχετίζονται με την πρόσβασή σας στην ιστοσελίδα μας.
Ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα από εσάς όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας και όταν επικοινωνείτε μαζί μας.
Συγκεκριμένα, ενδέχεται να συλλέξουμε τις εξής κατηγορίες στοιχείων:
  • Όνομα, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση email, αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ή άλλων μέσων πληρωμής
  • Περαιτέρω πληροφορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν το όνομα, την εθνικότητα, την ημερομηνία γέννησης,
  • Πληροφορίες σχετικά με τις αγορές προϊόντων
  • Πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου μας
  • Επικοινωνίες που ανταλλάσσετε μαζί μας ή κατευθύνετε σε εμάς μέσω επιστολών, email, κλήσεων και κοινωνικών δικτύων.

Γ. Πού, γιατί και για πόσο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα


Τα δεδομένα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους παρακάτω σκοπούς:
  • Παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που ζητάτε: Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που μας παρέχετε, για να σας παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ζητάτε
  • Επαλήθευση/Έλεγχος πιστωτικών καρτών ή άλλων μέσων πληρωμής: Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία πληρωμής σας για λόγους λογιστικής, χρέωσης και ελέγχου, καθώς και για την ανίχνευση ή την αποτροπή τυχόν περιστατικών απάτης.
  • Διοικητικοί ή νομικοί σκοποί: Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για στατιστική ανάλυση και ανάλυση μάρκετινγκ, δοκιμές συστημάτων, έρευνες πελατών, συντήρηση και ανάπτυξη, καθώς και για την αντιμετώπιση διαφορών ή αξιώσεων. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να πραγματοποιήσουμε τη δημιουργία προφίλ δεδομένων με τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς για λόγους στατιστικής ανάλυσης και ανάλυσης μάρκετινγκ. Οποιαδήποτε δραστηριότητα δημιουργίας προφίλ θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά τη συγκατάθεσή σας και καταβάλλοντας τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι όλα τα δεδομένα στα οποία βασίζονται τα προφίλ αυτά είναι ακριβή. Με την παροχή προσωπικών δεδομένων συμφωνείτε ρητά ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες δημιουργίας προφίλ, σύμφωνα με αυτή την Πολιτική Απορρήτου.
  • Επικοινωνία με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών: Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, για να διαχειριζόμαστε τη σχέση μας μαζί σας ως πελάτη, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να αναβαθμίζουμε την εμπειρία σας. 
  • Μάρκετινγκ: Ανά διαστήματα, επικοινωνούμε μαζί σας ηλεκτρονικά και σας παρέχουμε πληροφορίες για προσφορές μας.
Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε ή όχι τέτοιου είδους επικοινωνίες, δηλώνοντάς το απευθείας πρός εμάς είτε τηλεφωνικά είτε με αποστολή email είτε με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.
Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο όταν έχουμε νομική βάση για να το πράξουμε. Η νομική βάση εξαρτάται από τους λόγους που έχουμε συλλέξει και χρειαζόμαστε για να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να μπορέσουμε να συνάψουμε μαζί μας τη σύμβαση πώλησης προϊόντος.
Επίσης, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω λόγους:
-          Για να συμμορφωθούμε με κάποια νομική υποχρέωση (π.χ. έλεγχος οικονομικών υπηρεσιών στο κατάστημά μας)
-          Επειδή μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα (π.χ. για σκοπούς μάρκετινγκ, προσέγγισης πελατών) 
Μόνο άτομα ηλικίας από 18 ετών και άνω μπορούν να παρέχουν τη δική τους συγκατάθεση. Για παιδιά κάτω από αυτή την ηλικία απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων.
Δεν διατηρούμε τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για να καθορίσουμε το κατάλληλο χρονικό διάστημα διατήρησης, λαμβάνουμε υπ' όψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε και τη δυνατότητα να πετύχουμε τους σκοπούς αυτούς με άλλα μέσα.
Επίσης, λαμβάνουμε υπ' όψη τα χρονικά διαστήματα για τα οποία ίσως χρειαστεί να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις (π.χ. σε σχέση με ελέγχους από τις Δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες) ή για να προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας σε περίπτωση άσκησης κάποιας αξίωσης.
Όταν δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, τα διαγράφουμε ή τα καταστρέφουμε με ασφάλεια, εκδίδοντας σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής. Επίσης, λαμβάνουμε υπ' όψη εάν και πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε με την πάροδο του χρόνου τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούμε, καθώς και εάν μπορούμε να τα διατηρήσουμε ανώνυμα, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση. 

Δ. Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων

Ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας κατά την αποθήκευση και γνωστοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και για την προστασία τους από τυχαία απώλεια, καταστροφή ή ζημία.

Ε. Διεθνής διαβίβαση δεδομένων

Η εταιρεία (μέσω αντιπροσώπων και θυγατρικών) ασκεί δραστηριότητες σε διάφορες δικαιοδοσίες, ορισμένες από τις οποίες δεν βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Ενώ οι χώρες εκτός του ΕΟΧ δεν έχουν πάντα ισχυρή νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων, απαιτούμε από όλους τους παρόχους υπηρεσιών να επεξεργάζονται τα δεδομένα σας με ασφάλεια και σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελλάδας και της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων. Για τη νομιμοποίηση των διαβιβάσεων δεδομένων εκτός του ΕΟΧ, χρησιμοποιούμε τα τυποποιημένα μέσα που προβλέπει η νομοθεσία της ΕΕ. 

ΣΤ. Η κοινή χρήση των προσωπικών σας δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν σε άλλες θυγατρικές εταιρείες μας.
Επίσης, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τα εξής τρίτα μέρη για τους σκοπούς που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου:
  • Κυβερνητικές αρχές, φορείς επιβολής του νόμου, ρυθμιστικές αρχές για συμμόρφωση με νομικές απαιτήσεις
  • Τράπεζες και Εταιρείες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, που διευκολύνουν τις πληρωμές σας προς εμάς και την παρακολούθηση περιστατικών απάτης, οι οποίες ενδέχεται να χρειαστούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της συναλλαγής και της πληρωμής σας
  • Νομικούς, λογιστές και άλλους επαγγελματίες συμβούλους, δικαστήρια και φορείς επιβολής του νόμου σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας που προκύπτουν από τη σχέση εμπόρου-πελάτη και τη σύμβαση πώλησης που έχουμε συνάψει
Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συνδέσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπο μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κοινοποιηθούν τα στοιχεία σας στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσής σας και, πιθανώς, να παρουσιαστούν στο προφίλ που διατηρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να είναι προσβάσιμα σε άλλους στο δίκτυό σας. Συμβουλευτείτε τη δήλωση απορρήτου αυτών των τρίτων μερών παρόχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε περισσότερα για αυτές τις πρακτικές. 

Ζ. Υπεύθυνος προστασίας των δεδομένων

Έχουμε ορίσει έναν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων («ΥΠΔ»), για να επιβλέπουμε τη συμμόρφωση με τη παρούσα πολιτική. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτή την πολιτική ή το πώς χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, επικοινωνήστε με τον ΥΠΔ στο d.generalis@apgp.eu.  Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε ανά πάσα στιγμή κάποιο παράπονο σε εποπτική αρχή.

Η. Τα δικαιώματά σας για προστασία των δεδομένων

Κάτω από ορισμένες συνθήκες και βάσει νόμου, έχετε το δικαίωμα:
·   Να πληροφορείστε αν διατηρούμε προσωπικά δεδομένα σας και, αν ναι, ποια είναι τα δεδομένα αυτά και γιατί τα διατηρούμε/χρησιμοποιούμε.       
·    Να ζητάτε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (κοινώς γνωστό ως «αίτημα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων»). Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων σας που διατηρούμε και να ελέγχετε αν τα επεξεργαζόμαστε νόμιμα.
·    Να ζητάτε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων σας που διατηρούμε. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώνετε τυχόν ελλιπείς ή ανακριβείς πληροφορίες που έχουμε για εσάς.
·    Να ζητάτε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ζητάτε να διαγράψουμε ή να καταργήσουμε προσωπικά δεδομένα όπου δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να ζητάτε από εμάς να διαγράψουμε ή να καταργήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπου έχετε ασκήσει το δικαίωμα ένστασης στην επεξεργασία τους (βλ. παρακάτω).
·    Να δηλώνετε την αντίθεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όταν επικαλούμαστε έννομο συμφέρον (ή συμφέρον τρίτου),  με την επίκληση επικρατέστερου δικαιώματός σας. Επίσης, έχετε το δικαίωμα αντίθεσης όταν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ.
·    Να αντιτάσσεστε στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, όπως το profiling, που δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά σας δεδομένα ή κάποιο άλλο προφίλ σας.
·    Να ζητάτε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας επιτρέπει να μας ζητάτε να διακόψουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, για παράδειγμα, εάν θέλετε να διαπιστώσουμε την ακρίβειά τους ή τον λόγο επεξεργασίας τους.
·    Να ζητάτε τη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε εσάς ή άλλο μέρος (κοινώς γνωστή ως δικαίωμα «φορητότητας δεδομένων») σε ηλεκτρονική και δομημένη μορφή. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε τα δεδομένα σας από εμάς σε ηλεκτρονικά χρησιμοποιήσιμη μορφή και να μπορείτε να διαβιβάζετε τα δεδομένα σας σε άλλο μέρος σε ηλεκτρονικά χρησιμοποιήσιμη μορφή.
· Ανάκληση συγκατάθεσης. Στις περιορισμένες περιπτώσεις όπου ενδεχομένως έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για συλλογή, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για συγκεκριμένο σκοπό, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας για τη συγκεκριμένη επεξεργασία. Αφού λάβουμε την ειδοποίηση ότι έχετε αποσύρει τη συγκατάθεσή σας, θα σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας για το σκοπό ή τους σκοπούς για τους οποίους είχατε αρχικά συμφωνήσει, εκτός εάν στηριζόμαστε σε άλλη νομική βάση για να το πράξουμε νόμιμα και για τη διασφάλιση δικαιώματός μας που δεν μπορεί να διασφαλισθεί με άλλο τρόπο.
Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από αυτά τα δικαιώματα, θα πρέπει να στείλετε ένα email στον ΥΠΔ στο d.generalis@apgp.eu ή να επικοινωνήσετε ταχυδρομικώς με τον ΥΠΔ μας στη διεύθυνση «ΑΠ & Γκενεράλης Δικηγορική Εταιρεία», Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα, 10561.
Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο τέλος για να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματα). Εντούτοις, ενδέχεται να σας χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος, σε περίπτωση που το αίτημά σας για πρόσβαση είναι σαφώς αβάσιμο ή υπερβολικό και θα απαιτήσει ειδικές διαδικασίες από την πλευρά μας για την ικανοποίησή του. Εναλλακτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις ενδέχεται να αρνηθούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.
Ίσως χρειαστεί να σας ζητήσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας για πρόσβαση στα δεδομένα σας (ή για άσκηση οποιουδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματά σας). Αυτό είναι ακόμη ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας, ώστε τα προσωπικά δεδομένα να μην αποκαλύπτονται σε κανένα άτομο που δεν έχει το δικαίωμα να τα λάβει.

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ενδέχεται να αλλάζει ανά διαστήματα και οποιεσδήποτε αλλαγές στη δήλωση απορρήτου θα σας κοινοποιούνται μέσω email ή ειδοποίησης στην ιστοσελίδα μας.